De vijf nieuwe broden van Gertjan

Meer lekkere desemsoorten bij De Echte Bakker

Met trots presenteert Gertjan u zijn vijf nieuwe broden. In navolging van de inmiddels bekende soorten Gertjans volkoren, wit en meergranen zijn vijf nieuwe broden ontwikkeld op basis van biologische desem. Ook deze broden zijn E-nummer- en lactosevrij en ze worden op de stenen vloer van de oven gebakken.

De broden:

Speltvruchtenbrood

Een luchtig desemspeltbrood met een frisse sinaasappelsmaak gevuld met diverse vruchten waaronder dadels, vijgen, ananas en stukjes walnoten en hazelnoten.

Het brood is bereid met een biologische desem. Deze desem is volledig gerijpt en geeft het brood een frisse smaak, een goed volume en een fijne structuur met een uitstekende malsheid.

Desem flute

Dit zuurdesembrood heeft rijke en krachtige aroma’s van de gebruikte desem en bloem.

De desem flute biedt een antwoord op de vraag naar een brood met een rustiek karakter..

Olijvenbrood

Stevig brood op basis van desem, rijkelijk gevuld met zwarte olijven.

Uitermate geschikt voor bij de borrel of een heerlijke kop soep. Smeer een klein beetje gezouten boter erop en u kunt gaan genieten.

Cranberrybrood

Dit desembrood, gevuld met cranberries en rozijnen, is een karakteristiek vloerbrood met een stevige korst.

Cranberrybrood is uitstekend geschikt bij een lekker glas rode of witte wijn.

Notenbrood

Een stoere knapperige desembol vol met gebruneerde hazelnoten, walnoten en rozijnen en gedecoreerd met zonnepitten.

Dit desembrood heeft een stevige bite met een verrukkelijke frisse notensmaak. Lekker voor bij de borrel of zomaar tussendoor.

Vijf sterren

In de keuring waar Gerjan onlangs zijn nieuwe Gertjans Speltvruchtenbrood liet beoordelen scoorde hij 5 sterren. Een knappe prestatie volgens de keurmeesters Marco van Scheijndel, technisch adviseur van desemspecialist Puratos en Daan Hesseling, lid van het BoulangerieTeam. Beiden zijn een autoriteit op het gebied van desem en roemen vooral de smaak, het aroma en de spekkigheid van het kruim. Dat wil zeggen dat de binnenkant van het brood niet kruimelig is als je erover heen wrijft maar veerkrachtig en stevig blijft.

Volg ons op Facebook:  
Gertjan De Echte Bakker